Articulatoare Artex BN, CPR, CN

în Laboratorul Drăghici Dental lucrările se fac doar în articulatoarele Artex, deoarece reprezintă unul dintre cele mai practice sisteme de lucru pentru tehnicienii dentari. 

Beneficiile folosirii unei astfel de aparaturi reprezintă eficientizarea procesului de calibrare, emularea cu precizie a mișcării mandibulei pacientului, este ușoară, stabilă, ergonomică și foarte precisă. O lucrare realizată într-un articulator este o lucrare care ajunge să se potrivească fără probleme pentru pacient, timpul de realizare fiind cu mult diminuat.

Roland DWX-50

una dintre cele mai moderne tehnologii dentare pentru frezarea zirconiului,  oferită de cei de la Roland. Reprezintă o soluție compactă și accesibilă bazată pe experiența de 20 de ani a companiei în privința tehnologiilor de frezare. Roland DXW-50 oferă laboratoarelor de tehnică dentară proprietăți avansate, inclusiv frezare de 5-axis care facilitează producerea fără probleme a proteticii dentare complexe. Pe lângă frezarea pe axele X, Y și Z, modelul DWX-50 rotește blocuri și discuri de zirconiu la 360 de grade în sensul și invers acelor de ceasornic și le înclină la 20 de grade spre față și înapoi pentru a susține tăieturile. Modelul DXW-50  prevede un schimbător automat de instrumente care acceptă până la cinci dimensiuni diferite de măcinare pentru un proces mai ușor de producție în trei etape. (Utilizatorii trebuie doar să încarce materialul de măcinare și să-l fixeze cu clemele incluse, să depoziteze instrumentele în magazia de unelte și să trimită datele de măcinare de la PC către DWX-50. Aparatul finalizează automat activitatea, permițând astfel tehnicienilor să se concentreze pe alte activități.) 

Printer ReaLizer SLM-50

Imprimantele 3D industriale ReaLizer SLM folosesc tehnologia topirii selective cu ajutorul unui laser (SLM). Tehnologia SLM topește și îmbină particulele dintr-un praf metalic cu o rază laser puternică. După ce un strat de metal solid este creat, placă ce susține produsul imprimat 3D este coborâtă, iar praful metalic se depune deasupra. Sinterizarea cu laser are ca rezultat un nou strat. Strat după strat, structura 3D este imprimată, până la finalizare.

Scanner DOF Swing

Scanner-ul DOF Swing poate scana articulatoare fără a necesita operațiuni adiționale cu o precizie testată și măsurată în laboratoarele germane Deutscher Kalibrierdienst. Acest lucru este realizabil datorită tehnologiei Articulator Direct II care permite scanarea ocluziei în articulator într-un mod inteligent și inovator. În timpul scanării, articulatorul se rotește în poziție orizontală. Articulatorul se montează direct pe plăcuța de transfer, fără operațiuni adiționale și nu necesită fixare sau adeziv pentru scanarea cu articulator.

Asiga MAX UV

Asiga Max UV este cea mai avansată imprimantă 3D, oferind productivitate excepțională la o scală foarte mică, cu o precizie de printare de 62µm. Imprimanta permite fabricarea aparatelor ortodontice, coroanelor și punților, a modelelor dentare, protezelor parțiale, ghidurilor chirurgicale și a gutierelor personalizate.

Yena D15

Maşina de frezat Yenadent D15 este concepută şi construită pentru a executa toate tipurile de coroane şi punți din tehnica dentară. Pe lângă precizia frezării în sistem de exploatare umed sau uscat, sistemul garantează şi un proces rapid de execuţie, putând să lucreze 24 de ore din 24. Mașina poate lucra cu materiale precum zirconiu, crom cobalt, titan, PMMA, composite și ceramică, iar datorită robusteții designului, Yena D15 poate funcționa fără să producă vibrații în timpul frezării.

VITA VACUMAT 6000 MP

Vita Vacumat 6000 MP este un cuptor de ceramică pentru arderea și presarea tuturor materialelor ceramice dentare de pe piață. Cuptorul poate fi folosit pentru arderi în vid sau în atmosferă.

 

Zyrcomat VITA 6000 MS

Cuptor folosit pentru sinterizarea oxidului de zirconiu fără presare. Acesta este silențios, rapid și compact, fapt pentru care modul de lucru este mai eficient și adaptat la toate tipurile de programe de lucru de sinterizare.

 

 

Ivoclar VivadentProgramat P710

Cuptorul Ivoclar Vivadent Programat P710 are o tehnologie inteligentă cu infraroșu, care sporește fiabilitatea procesului și permite arderea mai rapidă cu rezultate de înaltă calitate. Camera termică cu infraroșu controlează automat procesul de preuscare și închidere. Încălzirea în trei etape și modurile de răcire în două etape permit procese complexe de ardere. Selectarea culorii dintelui poate fi atinsă imediat cu ajutorul modelului brevetat Digital Shade Assistant (DSA). Un software special de procesare a imaginilor compară într-o poză dintele de analizat, cu trei dinți pre selectați de ghidare și selectează nuanța care se potrivește cel mai bine.

Bredent thermopress 400

Bredent thermopress 400 este un dispozitiv de turnare prin injecție/formarede mulaje prin injecție pentru procesarea rășinii termoplastice la o temperatură de topire de până la 400 de grade Celsius. Procesul de topire este special adaptat la necesitățile plasticului datorită elementelor ultra-performante de încălzire. Prin această metodă sunt obținute cele mai bune proprietăți ale materialului.